Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Időtálló, különleges lakberendezés Időtálló, különleges lakberendezés

Az otthon fényei

Az otthon fényei

 

Mi szükséges ahhoz, hogy hangulatos otthont teremts?

Mi szükséges ahhoz, hogy hangulatos otthont teremts?
Nos, a válaszaim között az optimálisan megválasztott világítás biztosan szerepelni fog. Mivel az egyik legfontosabb hangulatteremtő eszköz a fény, ezért nem is volt kérdés, hogy hangsúlyos szerepet kapnak kínálatunkban a különböző világítótestek.
Érdemes tudnod, hogy otthonod komplett világítása 3 fő részből épül fel: általános világítás, helyi világítás és hangulatvilágítás. Ahhoz, hogy a legideálisabb világítást biztosíthasd, számos egyéb tényező mellett érdemes az alábbi fő szempontokat figyelembe venni:
✅ Ismerned kell az alaprajzi elrendezést már a tervezés kezdeti szakaszában, nem halogathatod, nincs kibúvó, nem ér rá, muszáj! (Megsúgom, nem csak a világítás miatt.)
✅ Figyelembe kell venned a tervezett stílust, mert egy meleg, földszínű színvilágra hangolt otthont szarvashiba volna hideg fényű ledszalagokkal megvilágítani. Nem szabad abba a hibába sem esni, hogy akkor is megvásároljuk a csodaszép lámpát, ha előtte nem ellenőrizted azt, hogy cserélhető vagy beépített fényforrást tartalmaz és az utóbbi megfelel-e a Te otthonodba.
✅ Mindenképp szükséges figyelembe venni a tervezett anyagokat is. Mivel más-más megvilágítással tudjuk kiemelni egy selyemtapéta szépségét illetve egy látszóbeton felületet vagy merőben eltérő hatást érhetünk el ugyanolyan világítás mellett egy magasfényű fehér padlós nappaliban, mint egy mélyebb tónusú otthonban, itt sem lehet opció a halogatás.
✅ Következetesen ugyanazt a színhőmérsékletet használd az egész lakásban, azonban ezalól kivételt képezhet a konyhapult és a fürdőszobai tükör megvilágítása!
Mint ahogy a lakberendezésre általánosságban igaz, a lámpák kiválasztásánál is kiemelném, hogy ne félj a különböző stílusok megfelelő arányú keverésétől, de óvakodj a tervezés hiányától
Az oldal tetejére